Τελικά αποτελέσματα: Με τι ποσοστό εξελέγησαν οι δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η ενσωμάτωση των Εκλογικών Τμημάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών, για όλους τους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας.

Στο 100% των τμημάτων λοιπόν, τα τελικά ποσοστά που έλαβαν οι δήμαρχοι που εξελέγησαν (ή επανεξελέγησαν) έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Δήμος Αγρινίου

Στον δήμο Αγρινίου νικητής είναι ξανά ο Γιώργος Παπαναστασίου, με ποσοστό 56,03%  και 22.309 ψήφους έναντι του 43,97% και των 17.505 ψήφων της Χριστίνας Σταρακά.

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου

Η μεγάλη ανατροπή ήρθε από το Μεσολόγγι. Θριαμβευτής ο Κώστας Λύρος, κέρδισε με 57,87% τον απερχόμενο δήμαρχο Νίκο Καραπάνο, ο οποίος συγκέντρωσε το 42,13% των ψήφων.

Δήμος Ακτίου Βόνιτσας

Στον δήμο Ακτίου- Βόνιτσας , δήμαρχος επανεξελέγη ο Γιώργος Αποστολάκης με 52, 59%,έναντι του Θανάση Κασόλα που συγκέντρωσε το 47,41%.

Δήμος Ναυπακτίας

Το ντέρμπι στον δήμο Ναυπακτίας ήταν μεγάλο, αφού η διαφορά μεταξύ του απερχόμενου δημάρχου Π. Λουκόπουλου με τον νέο δήμαρχο Βασίλη Γκίζα, ήταν μικρή. Συγκεκριμένα ο Β. Γκίζας συγκέντρωσε 51,94% και ο Π. Λουκόπουλος 48,06%.

Δήμος Ξηρομέρου

Η δυναμική του Γιάννη Τριανταφυλλάκη στον δήμο Ξηρομέρου φάνηκε από την πρώτη Κυριακή και τελικά ο β’ γύρος ήταν για τον νέο δήμαρχο… περίπατος. Πήρε τον δήμο με 75,94% έναντι 24,06% του απερχόμενου Ερ. Γαλούνη.

Δήμος Αμφιλοχίας

Ο Γιώργος Κατσούλας είναι νέος δήμαρχος στην Αμφιλοχία με ποσοστό 54,07% με τον Απ. Κοιμήση να χάνει για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια (45,93%).

Δήμος Θέρμου

Στον δήμο Θέρμου, όλα τελείωσαν από τον α’ γύρο των εκλογών, αφού ο νυν δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάρας, «καθάρισε» από την προηγούμενη Κυριακή, με την επανεκλογή του και συνολικό ποσοστό 54,16%. Ο Θ. Κασόλας είχε συγκεντρώσει 28,24%.

www.agriniopress.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο