Την Κυριακή 9/2/2020 μέλη & φίλοι του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Ναυπακτίας, επισκέφτηκαν το Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Σκαραμαγκά & την Κιβωτό του Κόσμου & παρέδωσαν τρόφιμα,

Την Κυριακή 9/2/2020 μέλη & φίλοι του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Ναυπακτίας, επισκέφτηκαν το Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Σκαραμαγκά & την Κιβωτό του Κόσμου & παρέδωσαν τρόφιμα, οπωροκηπευτικά, εσπεριδοειδή, απορρυπαντικά, είδη πρώτης ανάγκης & φάρμακα.

Στο ΚΕΝΤΤΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ στον ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΆ διαμένουν γύρω στους 2500 πρόσφυγες-μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων (Σύριοι, Αφγανοί, Κούρδοι, κλπ) & πολλά παιδιά ( 90 βρέφη & 600 παιδία),οι οποίοι ανανεώνονται κατά καιρούς με πρόσφυγες που έρχονται από τα νησιά.
Πολλοί διαμένουν εκεί περισσότερα από 4 χρόνια χωρίς να υπάρχει δυνατότητα, προς το παρόν, να μεταβούν στις χώρες επιλογής τους λογω της πολιτικής που ακoλουθείται από την ΕΕ ( κλειστά σύνορα & άρνηση παροχής ασύλου). Υπάρχουν πάνω από 300 άτομα που δεν έχουν ακόμη ταχτοποιηθεί & τα οποία δεν έχουν καν δικαίωμα εξόδου από το camp, εξαιτίας της έλλειψης χαρτιών.
Οι συνθήκες είναι αρκετά καλές σε ότι αφορά την καθαριότητα, την παροχή τροφής, στέγης(σε conteiners) & περίθαλψης, αλλά & εκπαίδευσης ( αρκετά παιδιά παρακολουθούν μαθήματα σε σχολεία των όμορων δήμων), χάρις στην δραστηριοποίηση των εθελοντών της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης πολιτών στα Δυτικά & την συμβολή του Πολεμικού Ναυτικού & του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η ΚΙΒΩΤΟΣ του ΚΟΣΜΟΥ είναι δημιούργημα του π. Αντώνιου, λειτουργεί 22 χρόνια, παρέχει βοήθεια σε περισσότερα από 1000 κακοποιημένα παιδία στα 5 παραρτήματα που υπάρχουν στην Αθήνα, Χίο, Βόλο, Πωγωνιανή Ιωαννίνων, Κόνιτσα. (650 παιδία είναι στην Αθήνα)
Η παροχή βοήθειας δεν αφορά μόνο την ψυχολογική, εκπαιδευτική κλπ υποστήριξη & την στέγαση όπου υπάρχει ανάγκη, αλλά συνεχίζεται & μετά την απομάκρυνση των παιδιών από την δομή.
Στην Κιβωτό έχουν φιλοξενηθεί την περίοδο 2015-2017 250 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα & όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν διάφορες εθνικότητες ( Έλληνες, Ρουμάνους, Αλβανούς κλπ).
Η ΔΟΜΗ ΣΥΝΤΗΡΕΊΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τις προσφορές των απλών πολιτών, χωρίς την συνδρομή του κράτους & της Εκκλησίας της Ελλάδος, και από τους 2000 εθελοντές, διαφόρων ειδικοτήτων (νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, γιατροί, κλπ) που πλαισιώνουν το μόνιμο προσωπικό.
Σταθμός στην λειτουργιά της δομής αποτελεί η δημιουργία της Γεωργικής σχολής στην Ήπειρο , που βοηθά πολλά παιδιά στην μελλοντική επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Ως Κοινωνικό Ιατρείο Εκφράζουμε θερμότατες ευχαριστίες στους
1) ΣΑΡΡΗ ΒΑΣΊΛΗ, έμπορο τροφίμων από το Αγρίνιο, για την παροχή μεγάλης ποσότητας από μακαρόνια & ρύζι ( 45 κιβώτια μακαρόνια & 3 σακιά των 25 κιλών ρύζι), τα οποία διατέθηκαν σε ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ μας στην Ναύπακτο, που τα είχαν ανάγκη, στην ΑΛΚΥΟΝΗ, στο camp στον Σκαραμαγκά & στην Κιβωτό)
2) τα ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΑ του ΣΤΡΆΤΟΥ ΑΡΙΤΖΑΚΗ & ΕΥΘΥΜΊΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ για την παροχή εσπεριδοειδών, λαχανικών, πατάτας κλπ.
Επιπλέον ευχαριστίες στον ΣΤΡΑΤΟ για το μεταφορικό μέσο.
3)Την ΛΑΜΠΡΙΝΉ ΠΟΛΥΖΩΗ του Σταύρου για την παροχή εσπεριδοειδών.
4) Τα κρεοπωλεία ΔΟΥΡΟΣ & των αδελφών ΣΟΥΖΑ για την παροχή ποσότητας από σουβλάκια για τα παιδιά της Κιβωτού.
5)το Φαρμακείο της ΚΟΜΠΟΥΓΙΑ ΒΙΟΛΕΤΑΣ για τις αντιβιώσεις για παιδιά για το camp προσφύγων. Στο camp δόθηκαν & φάρμακα από το κοινωνικό ιατρείο μια & υπήρχε μεγάλη ανάγκη.
6) την ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ (& προσωπικά τον κ. Γιαννη Φρερη) για την παραχώρηση καρτών δωρεάν διέλευσης από την Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης.
7) το κατάστημα Χαρτικών “ΧΑΡΤΟΣΠΙΤΟ” ( Σινη Τασούλα) για την δωρεάν παροχή μέρους των χαρτικών που παραδόθηκαν στην Κιβωτό & πρόσφυγες
8) τον ΠΑΝΟ ΚΟΤΡΏΤΣΟ (Πανω στο κύμα) για την παροχή κιβωτίων απορρυπαντικών για την Κιβωτό.
9) τους φίλους αλληλέγγυους από Γαλλία για τις πιπίλες & τα παιχνίδια
10)Το αρτοποιείο ΣΤΑΧΥ για την παροχή ψωμιου
11) όλους τους συμπολίτες μας που μόλις έμαθαν για την πραγματοποίηση της αποστολής αλληλεγγύης με προθυμία μας συνέδραμαν σε είδη.

Ο πόνος & η ανθρωπιά δεν έχουν σύνορα.
Η Αλληλεγγύη αποτελεί δύναμη & ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο