“Ψιθυριστές – πιράνχας” με στόχο τον Σαλαμούρα

Δεν πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος – δημότης – ψηφοφόρος που να μην αναγνωρίζει ή τουλάχιστον να πιστεύει ότι και οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΔΕΝ είναι Πολιτικοί!
Πολιτικοί σύμφωνα με τον γενικό όρο και μέχρι ενός σημείου, αφού είναι νόμιμα εκλεγμένοι από τον λαό, εφάμιλλοι όλων των αιρετών κάθε Διοικητικού επιπέδου, ακόμα και αυτών των.. Βουλευτών!  
Την επισήμανση αυτή κάνω με αφορμή τους “πολλούς ψιθύρους” (;) που ακούγονται και “τεχνηέντως” κυκλοφορούν στον Δήμο Ναυπακτίας στοχεύοντας υποψηφίους που “άλλαξαν” Δημοτικές Παρατάξεις !
Φυσικά, η στόχευση ΔΕΝ γίνεται σε τ υ χ α ί α  πρόσωπα αλλά σε υποψηφίους που, κακά τα ψέματα, έχουν να επιδείξουν έργο, είχαν και έχουν το θάρρος να “καυτηριάζουν” διάφορες προηγούμενες αθετήσεις λόγων “ομοστεγαζόμενων” συναδέλφων των  και να αποστασιοποιούνται   από ‘έργα και ενέργειες” άλλων!
Αλλαγές βέβαια, παρατηρήσαμε τελευταία κατα κόρον στη Βουλή με “μεταγραφές” Βουλευτών από κόμματα προς την Κυβέρνηση, δίχως δικαιολογία αλλά με παροχή έμμισθων και υπουργικών  θέσεων !

Και αναρωτιέμαι:  

Σε Κυβερνητικά επίπεδα οι “μεταγραφές” επιτρέπονται;… Και γιατί τις… “τοπικές” τις κρίνουν με “δύο μέτρα και δύο σταθμά” ;… Και να το λέγανε άλλοι, πάει και έρχεται αλλά οι περισσότεροι που ωρύονται είναι … “φιλοκυβερνητικοί”!
Θα μου πείτε βέβαια ότι : ‘Αυτά γίνονται στις τοπικές κοινωνίες”!
Δεν το αμφισβητώ.. Όμως … Γενόμενοι ευκολόπιστοι σε κάθε, εκ του πονηρού και συμφέροντος ψίθυρο,  βάλουμε κατά του τόπου μας και οπωσδήποτε μειώνουμε την προσωπική μας… “διανοητική ικανότητα”!!
Υπάρχουν τόσα θέματα – προβλήματα που ταλανίζουν τον Δήμο μας που οι αίτιοι έχουνε… “ονοματεπώνυμο” !  Γι’  αυτούς….  Δεν ακούγεται “τσιμουδιά’!
Και έρχομαι στο… “Δια ταύτα”!
Τα περισσότερα πυρά έχει δεχθεί, τον τελευταίο καιρό ο δ.σ. και Πρόεδρος του ΧΥΤΑ Χρήστος Σαλαμούρας! Και τα έχει δεχθεί από τις δύο τελευταίες Δημοτικές αρχές Ναυπακτίας με τις οποίες ήταν εκλεγμένος και τοποθετημένος σε διάφορες καίριες θέσεις τις οποίες υπηρέτησε με ήθος και… “αμισθί”!
Αυτό ίσως, ενόχλησε πολλούς και γι’  αυτό έγινε… στόχος τους! Επειδή οι ίδιοι, έβλεπαν τις θέσεις τους “βιοποριστικό επάγγελμα”!.. 
Δεν επιθυμούσαν ούτε επιθυμούν να έχουν “στα πόδια τους” έναν συνάδελφό τους.. “υπεράνω χρημάτων” και με την μέγιστη δυνατή προσφορά!
Επιπλέον το θαυμαστό ήθος του κ. Σαλαμούρα, ΔΕΝ του επιτρέπει να συνομολογεί με “αθέτηση προεκλογικών λόγων και υποσχέσεων”   κάτι που το είχε καυτηριάσει πολλάκις και στις δύο προηγούμενες δημοτικές Διοικήσεις που συμμετείχε και για τον λόγο αυτό αποχώρησε! 
Κατάπτυστο παράδειγμα η “πρόταση Μομφής” της παράταξης Μπουλέ στην οποία συμφώνησε και η παράταξη Λουκόπουλου και….
Άκουσον… Άκουσον….
Αυτό έγινε λίγες μόνο μέρες, αφότου ο κ. Σαλαμούρας έλαβε έγκριση 15.000.000 ευρώ για την αναβάθμιση του ΧΥΤΑ  και την μετατροπή του σε ΧΥΤΥ…
Να πω ότι αυτή η “πρόταση μομφής” έχει σχέση με τα χρήματα αυτά και με τα έργα που θα πρέπει να εκτελεστούν!
Όχι… Δεν το λέω…  Γιατί θα πρέπει να πώ και ότι “τα κοράκια μυρίστηκαν μεζέ και έπεσαν πάνω τους”
Και μείς τι κάνουμε;.. Εμείς, όσοι αγαπάμε τον τόπο μας; Ακολουθούμε τους ψιθυριστές επικροτώντας “σκοτεινά” ίσως σχέδιά τους;
Με τον κ. Σαλαμούρα, δεν έχουμε καμία ιδιαίτερη ή επαγγελματική σχέση…. Όμως…
Επειδή παρακολουθούμε τα γεγονότα και αγαπάμε παράλληλα τον τόπο που μας γέννησε, είμαστε υποχρεωμένοι ως τίμιοι και ανιδιοτελείς δημότες να καυτηριάσουμε τους ψιθύρους εναντίων τίμιων και εργατικών αιρετών, έτσι όπως κάνουμε και για κάτι “περίεργα δημοτικά έξοδα” π.χ. για τα “Σκέπαστρα των Στάσεων Λεωφορείων” , τίς “Παιδικές Χαρές”, την Έκθεση “Νόστος” κ.ά. μέχρι τις Μελέτες και τα … έργα τους που μείνανε στα… “αμελέτητα”!
Τουλάχιστον ο κ. Σαλαμούρας δεν έβγαλε στο.. “μειντάνι” τις Μελέτες του ΧΥΤΑ….. Έβγαλε απευθείας τα 15.000.000…  Την χρηματοδότηση του έργου…
Προκαλούμε και πιστεύουμε ότι ο κ. Σαλαμούρας θα βγει όσο είναι νωρίς και θα “ξεσκεπάσει” πρόσωπα και πράγματα….
Στην κρίση μας θα είναι τότε να ακολουθήσουμε τους ψιθυριστές ή  τους ικανούς και ανιδιοτελείς με όραμα για τη Ναυπακτία…..   
Σήμερα ακούσαμε και κάτι καινούργιο… Κάτι που χρησιμοποιούν οι ίδιοι ψιθυριστές :
“Εντάξει μωρέ… Ο Σαλαμούρας είναι βγαλμένος… Δεν χρειάζεται σταυρό”!
Ήθελα να ‘ξερα…  Ως που θα φτάσει η πονηριά  και η κακία τους…   Ως που θα φτάσουν οι συμφεροντολόγοι που σχεδιάζουν να μην βγει δ.σ. ο Σαλαμούρας … να απομακρυνθεί από το ΧΥΤΑ και να “διαχειριστούν’ εκείνοι τα 15;
Ως πότε πατριώτες θα τους ακολουθούμε;

neo-astronafpaktos.blogspot.com


Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο