Ομιλία Νίκου Καραπάνου στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στο Μεσολόγγι.

«…Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου επιβάλλεται να είναι στην κορυφή. Η Ιστορία και ο Πολιτισμός του, η ιδιαίτερη και μοναδική φυσιογνωμία του, η παραγωγική του ικανότητα και το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό του, είναι τα μέσα αλλά και η εγγύηση της πρωτιάς του..» επεσήμανε σήμερα μπροστά σε ένα πολυπληθές και δυναμικό ακροατήριο, ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος εγκαινιάζοντας το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «δήμος για τα παιδιά μας» στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου.

Ο Νίκος Καραπάνος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο που παράχθηκε από τη δημοτική αρχή την τελευταία πενταετία σημειώνοντας πως «…Με ευθύνη, σοβαρότητα και συνέπεια, σχεδιάσαμε μαζί με την κοινωνία και υλοποιήσαμε ένα μεγάλο έργο που επανέφερε την ελπίδα και την προοπτική. Παραμερίζοντας ότι θα μπορούσε να μας χωρίζει, δουλέψαμε όλοι μαζί συνειδητά. Δημιουργήσαμε έναν ισχυρό πλέον Δήμο. Και ισχυρός Δήμος σημαίνει ισχυροί Δημότες! Με τόλμη κι αποφασιστικότητα, με ρήξεις όπου χρειάσθηκε και κυρίως με τη συνεργασία της ίδιας της κοινωνίας, ανοίξαμε έναν ασφαλή δρόμο στο μέλλον. Σ αυτό το δρόμο πορευόμαστε. Ξεκάθαροι στις επιλογές μας. Τίποτε δεν μας χαρίσθηκε. Ότι αποκτήσαμε στην πορεία, το διεκδικήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις. Και σήμερα μπορούμε να αισθανόμαστε υπερήφανοι για τα οικονομικά του Δήμου, για τα μεγάλα τεχνικά έργα, για τον Πολιτισμό, για την κοινωνική προστασία. Αισθανόμαστε υπερήφανοι ως Δημότες Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου γνωρίζοντας καλά τη βαρύτητα του ονόματός μας και ότι αυτό κλείνει μέσα του. Προχωράμε μπροστά λοιπόν. Με την οικονομική διάσωση του Δήμου μας, που από το έλλειμμα έχει φτάσει πλέον να μετρά πλεόνασμα 2.500.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του. Ναι το καταφέραμε! Ελάχιστοι δήμοι στην Ελλάδα πέτυχαν το ίδιο. Είμαστε ανάμεσά τους. Με την απορρόφηση κονδυλίων μέσω προγραμμάτων για την κατασκευή μεγάλων έργων, που φτάνει το ύψος των 51.000.000 ευρώ, εκ των οποίων έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται περί τα 35.000.000 εκατομμύρια ευρώ! Κι αυτό μας δίνει μια ακόμη διάκριση σε πανελλαδικό επίπεδο. Η ανάπλαση της οδού Κύπρου, διαύλου πόλης και Βυρώνειου Πάρκου μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης , το Αρχαιολογικό Μουσείο ένα αίτημα δεκαετιών υλοποιείται, το Δημοτικό Κολυμβητήριο, η Διάνοιξη διαύλου και του Λιμανιού Μεσολογγίου, η αυτονομία λειτουργίας των αντλιοστασίων για την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης του Μεσολογγίου -είναι πλέον γεγονός μετά από 50 ολόκληρα χρόνια- η αναμόρφωση αθλητικών χώρων, οι εκτεταμένες παρεμβάσεις στην οδοποιία, οι παρεμβάσεις στην καθημερινότητα, στο πράσινο, στην αισθητική βελτίωση του χώρου που ζούμε, η ύδρευση του Ευηνοχωρίου, παιδικές χαρές σε κάθε περιοχή, ασφαλτοστρώσεις σε κάθε περιοχή, ηλεκτροφωτισμοί και πολλά άλλα έργα, μικρά και μεγαλύτερα που μας υπέδειξαν οι τοπικές κοινωνίες που συμμετέχουν ενεργά πλέον στην λήψη των αποφάσεων που τις αφορούν».
«Το έργο αυτό παράχθηκε και σήμερα είναι δεδομένο, την ώρα που άλλοι υποψήφιοι ακόμη ψάχνονται χαμένοι στα αδιέξοδά τους, με προτάσεις και «προθεσμίες». Τους πληροφορούμε πως τις προθεσμίες δίνουν οι πολίτες στους πολιτικούς κι όχι το αντίστροφο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, απαντώντας με ευθύτητα στην άστοχη και αστήρικτη κριτική που δέχθηκε από συνυποψηφίους του, οι οποίοι όπως είπε τώρα –ασθμαίνοντας- τρέχουν να προλάβουν τις «προθεσμίες» δίνοντας «τελεσίγραφα» λήξης στους δημότες. Οι μονίμως απόντες από τα σοβαρά προβλήματα της πόλης συνέχισε ο Νίκος Καραπάνος το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να εκτοξεύουν ύβρεις και συκοφαντίες. Όμως ακόμη οι πολίτες περιμένουν ν’ ακούσουν το όραμά τους για το Δήμο, τις προτάσεις τους αλλά και το κόστος τους.
Ο Νίκος Καραπάνος ευχαρίστησε από καρδιάς τους δημότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συνδυασμού «δήμος για τα παιδιά μας», αναγνωρίζοντας έτσι την μεγάλη προσπάθεια αλλά και το τελικό αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς, της συνέπειας και της υπευθυνότητας που υπέδειξε η Δημοτική αρχή. «Το βλέμμα» – όπως είπε – «είναι πλέον στραμμένο στην επόμενη ημέρα. Στο μέλλον των παιδιών μας. Αυτή άλλωστε είναι η μεγαλύτερη ευθύνη όλων μας. Να τους παραδώσουμε ένα Δήμο πανίσχυρο!
Και θα το κάνουμε!»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο