ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ – ΜΠΟΥΛΕΣ: Διαχειριστές και… Απορρίμματα


Θεωρούσαμε ότι είναι νωρίς ακόμα να ασχοληθούμε με τα “πριν και μετά” των Προεκλογικών λόγων των Δημοτικών Παρατάξεων! Όμως, τα λεχθέντα κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας, δεν “επιτρέπουν” αναβολές!
Και θα μπορούσαμε να πούμε άνετα: “Κοίτα ποιός μιλάει” Και να πούμε πολλά αλλά, σεβόμενοι  τον θεσμό είμαστε υποχρεωμένοι να αναφερθούμε, προσωρινά, στα χθεσινοβραδινά γεγονότα συνδυάζοντάς τα με το παρελθόν του καθενός εκ των ομιλητών!
Έτσι και αλλιώς, τα “μερικά άπλυτα” του καθενός “βγήκαν μόνα τους” και μάλιστα σε ακροατήριο! Κατόπιν αυτού, όσο και αν θέλουμε εμείς ή άλλα τοπικά ΜΜΕ να αποκρύψουν ή ακόμα και οι ίδιοι οι λέκτορες, είναι άσκοπο!
Και ερχόμαστε στα γεγονότα:
Χθες το βράδυ, εν “μέσω αλλότριας συζήτησης” ο κ. Μπουλές  επιστράτευσε την “υπονοητική ρητορική” του για να “εκθέσει” ή “να εξάγει εκ των εσώτερών του” τα “ετών απωθημένα σχέσιν έχοντα με τα… απορρίμματα” που ΔΕΝ μπόρεσε να διαχειριστεί ο ίδιος! Και είπε ο Κύριος Μπουλές για την “νέα” δημοτική παράταξη που “αισιοδοξεί” να διορθώσει τα “κακώς κείμενα των προηγουμένων” και για τους “ανεξαρτητοποιηθέντες” δημ. Συμβούλους της Δημοτικής Παράταξης: “Με απορρίμματα άλλων  παρατάξεων, φτιάχνεται άλλη παράταξη”!!
Βέβαια, εκείνη τη στιγμή, θα μπορούσε κάποιος να ερωτήσει τον Κύριο Μπουλέ :
“Αν την δικιά του Παράταξη την… κληρονόμησε ή την δημιούργησε χωρίς “απορρίμματα άλλων Παρατάξεων” τόσο την τωρινή όσο και την προηγούμενη στον Δήμο Πυλλήνης για την οποία είχαν ακουστεί πολλά τότε από τους πολιτικούς αντιπάλους του και δεν είναι του παρόντος”…
Είναι γεγονός πάντως, ότι μια νέα Παράταξη οργανώνεται από μία κάστα ανθρώπων, άλλους με “προυπηρεσία” στα δημοτικά και άλλους ..  “πρωτάρηδες”! Για όλους όμως, υπεύθυνος στην επιλογή είναι ο “επί κεφαλής”! Για το ποιούς “από τα απορρίμματα” θα δεχθεί ή όχι! Μην ξεχνάμε πως αν σήμερα θεωρούνται απορρίμματα κάποια άτομα τα οποία οδεύουν προς την “νέα Παράταξη” μέχρι χθες αυτά ήταν ΕΚ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ των… κατηγόρων τους!!

Εκείνο όμως που έκανε εντύπωση, είναι η αποσιώπηση της δήλωσης Κοτρωνιά, ο οποίος σύμφωνα με τα λεχθέντα συμπεριελήφθη στη λέξη “απορρίμματα”, είπε στον Κύριο Μπουλέ: “Ήρθατε ή όχι 100 φορές στο Γραφείο μου και μου ζητήσατε να προσχωρήσω στην Παράταξή σας; Αν ερχόμουν … Τότε τι θα ήμουνα;”…  Φυσικά ο Κύριος Μπουλές έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν εννοούσε τον Κύριο Κοτρωνιά!

Όλοι καταλαβαίνουμε το…. ΓΙΑΤΙ!

Κατόπιν τούτων ο χαρακτηρισμός “πέφτει” στον κ. Σαλαμούρα που, πέρα του ότι είναι ο Διαχειριστής – Πρόεδρος του ΧΥΤΑ , είχε αφήσει “σύξυλο” το κ. Μπλουλέ και την Παράταξή του στις προηγούμενες εκλογές….


Αυτό φαίνεται ότι ΔΕΝ του το συγχώρεσε ποτέ του κ. Σαλαμούρα!
Και χθές το βράδυ στο δημ. Συμβούλιο ξεσπάθωσε εναντίον του!
Ευτυχώς που ο κ. Σαλαμούρας, κατά γενική ομολογία, συγκρατήθηκε και δεν “έριξε σε περισσότερο χαμηλά επίπεδα” τη Συνεδρίαση!
Για σκεφτείτε να αναφερόταν στους λόγους που σήμερα ή τότε αποχώρησε από τις Διοικούσες Παρατάξεις και να επιδείκνυε με αποδείξεις  άλλους και… άλλους ως “απορρίμματα
¨γιατί, εδώ που τα λέμε, άλλο είναι να Διαχειρίζεσαι τα Απορρίμματα και άλλο να είσαι ένα με αυτά!


Δε νομίζουμε ότι ο κ. Σαλαμούρας δεν μίλησε  από αδυναμία!…  Όχι! Αν και είχε λόγους να αναφερθεί… Ακόμα και στην ίδια συζήτηση όταν ο κ. Δήμαρχος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο “ΜΕΓΑ” έργο της 5ετίας και ‘ξέχασε” τα 15 εκατ. ευρώ για τα ΧΥΤΑ….

Ακόμα και μια απλή ερώτηση θα μπορούσε να υποβάλει στον κ. Μπουλέ ο κ. Σαλαμούρας: “Στις δύο Παρατάξεις που δημιούργησε σε Πυλλήνη και Ναυπακτία συμπεριέλαβε  “ΜΟΝΟ  Αυτοδιοικητικά  παρθενάκια”;.

Και μην επαναπαύεται στη λαική ρήση :   ¨Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και αυτός κρυφό .. καμάρι”!


Ο καιρός γαρ εγγύς!


https://neo-astronafpaktos.blogspot.com/2019/02/blog-post_91.html

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο