Δήμος Θέρμου….Κάλεσμα Μαραγιάννη για μια ”Ανεξάρτητη και Ενωτική Δημοτική Παράταξη”….

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θέρμου Κώστας Μαραγιάννης  ανακοίνωσε την ανάληψη  πρωτοβουλίας για «τη συγκρότηση δημοτικής κίνησης δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών ,μιας Ανεξάρτητης και Ενωτικής δημοτικής παράταξης στο Δήμο Θέρμου, που μέσα από συλλογικές διαδικασίες συμμετοχής, θα συγκροτήσει ψηφοδέλτιο για συμμετοχή στις Αυτοδιοικητικές εκλογές».

Απευθύνεται με ανοιχτή επιστολή στους δημότες εκφράζοντας σκέψεις, θέσεις και προβληματισμού ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου. Αναλυτικά:

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ

Με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το νέο νόμο  «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1», δημιουργείται μια νέα κατάσταση στην Τ.Α.,από την οποία απορρέουν αυξημένες ευθύνες για τους Αιρετούς.

Η Απλή Αναλογική αναδιατάσσει το αυτοδιοικητικό σκηνικό, καταργώντας τα ισχυρά δημαρχοκεντρικά σχήματαπουαποφάσισαν για ταπάντα, ερήμην των απόψεων και των προτάσεων των υπόλοιπων παρατάξεων και των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων. Δημιουργεί μια τεράστια ευκαιρία να εκφραστούν στο δημοτικό συμβούλιο όλες οι απόψεις,να αναδειχθούν νέες δυνάμεις  πουθα δώσουν νέα δυναμική συνεργασίας, συνεννόησης και συνευθύνης.

Η Τ.Α. χρειάζεται ανθρώπους έμπειρους, με θέληση και όρεξη για δουλειά, συνεργάσιμους κα συναινετικούςγια την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου τους και την προαγωγή του κοινού συμφέροντος.

Η εποχή των «φωτισμένων ηγετών»,  των Δημάρχων που προτείνει και επιβάλλει ένα κόμμα, ανήκει στο παρελθόν και  έβλαψαν τον τόπο τέτοιου είδους επιλογές, που δεν είχαν την αποδοχή  της κοινωνίας, αφού ποτέ δεν ασχολήθηκαν με τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

Β. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΣΕ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ

Το τελευταίο διάστημα της δημοτικής διακυβέρνησης,οι πολίτες βρίσκονται σε  μεγάλο προβληματισμό και αγωνιούν για το μέλλον του. Διαπιστώνουν μια αδυναμία να προχωρήσει, δυναμικά, ο Δήμος σε έργα και υποδομές, παρόλο που υπάρχουν  τα  ανάλογα χρηματοδοτικά και επενδυτικά εργαλεία.Ένας Δήμος, που εξαιτίας του ενδιαφέροντος της πολιτείας, αύξησε τον προϋπολογισμό του από το 2015, κατά 150%(από 4.447.452,59 ευρώ το 2015σε 10.767.122,95 το 2019) και  το δημοτικό συμβούλιο αρνούνταν  να τον ψηφίσει, ενώ υπάρχουνκαθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων και στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της δημοτικής αρχής προς τους δημότες.

Παράλληλα, οι εικόνες εκφυλισμού και παρακμής που παρατηρούνται στο δημοτικό συμβούλιο και η μεταφορά των πολιτικών διαφορών και αντιθέσεων στις αίθουσες των δικαστηρίων, θα πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν, γιατί προσβάλουν τον πολιτισμό μας , την ιστορία μας και τη δημοκρατική μας παράδοση. Γι΄ αυτό η ευθύνη των πολιτών στην επιλογή των προσώπων για το νέο δημοτικό συμβούλιο είναι τεράστια. Οι ίδιοι οι πολίτες με τις επιλογές τους, θα διασφαλίσουν την ποιότητα και τη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου και του δημοτικού συμβουλίου, εκλέγοντας πολίτες που δεν έρχονται στο δήμο για να εξυπηρετήσουν προσωπικά συμφέροντα και επιδιώξεις.

Δεν θα πρέπει οι πολίτες, σε καμία περίπτωση, να εγκλωβιστούν στο δίπολο Κωνσταντάρας-Κασόλας, γιατί παρόμοιοι εγκλωβισμοί στο παρελθόν,έβλαψαν τα συμφέροντα του  τόπου μας.

Εσείς,ίδιοι οι πολίτες,  θα αποφασίσετε για το ποιοι είναι ικανοί να ανταποκριθούν στα νέα καθήκοντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,για να μην οδηγηθούμε σε δοκιμασμένες και αποτυχημένες λύσεις του παρελθόντος.

Γ.ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΥΡΥΤΑΤΗΣΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο  τόπος μας, χρειάζεται  κινήσεις και πρωτοβουλίεςμε προοδευτικό και δημοκρατικό πρόσημο που θα πάνε την κοινωνία μπροστά και θα την απελευθερώσουν από συντηρητικές και αναχρονιστικές απόψεις που την κρατούν στη στασιμότητα και  στην οπισθοδρόμηση.

Ο τόπος μας , ο Δήμος μας, χρειάζεται νηφαλιότητα και όχι κραυγές, άγονες αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις που τον δυσφημίζουν  και υπονομεύουν τις διαπροσωπικές σχέσεις στις μικρές κοινωνίες στις οποίες ζούμε.

Χρειάζεται όραμα και εποικοδομητικές προτάσεις και, κυρίως,συνεργασία όλων των φορέων και των πολιτών, ώστε να διαμορφώσει ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και την προοπτική του και να οργανώσει ,παράλληλα,ο Δήμος σύγχρονες και ευέλικτες υπηρεσίες που θα εξυπηρετούν άμεσα τους πολίτες και θα δίνουν απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματά τους.

Κανένας δεν μπορεί, σήμερα, να αυτοχρίζεται υποψήφιος σε οποιοδήποτε μετερίζι της πολιτικής ζωής, αν δεν τον αποδέχεται και δεν τον προτείνει η ίδια η κοινωνία που έχει πάντοτε ένα κριτήριο αξιολόγησης για την παρουσία, τη διαδρομή και την προσφορά του καθενός  μας.

Δ.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Έχοντας μια πολύχρονη παρουσία στα κοινωνικά, πολιτιστικά και Αυτοδιοικητικά πράγματα του Θέρμου και την τελευταία δημοτική περίοδο 2014-2019, ως Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου, από το Σεπτέμβρη του 2014, μια θέση που μου εμπιστεύτηκαν και μου ανέθεσαν ο κ. Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και, κυρίως, ο θερμιώτικος λαός που με ανέδειξε πρώτο δημοτικό σύμβουλο στις  εκλογές, πρόσφερα και προσφέρω τις υπηρεσίες μου, ανιδιοτελώς, σε ένα πολύ δύσκολο πόστοπου απαιτεί πολύ καθημερινή εργασία και μεγάλη ευθύνη, παρακάμπτοντας, πολλές φορές, πικρίες και δυσλειτουργίες, γιατί αυτή την εντολή έλαβα από το λαό και θα την υπηρετήσω μέχρι το τέλος.Γιατί το συμφέρον του τόπου  πρέπει να είναι πάνω απ΄όλα και να ακολουθούν οι οποιεσδήποτε φιλοδοξίες και επιδιώξεις.

Με βάση τις παραπάνω σκέψεις και θέσεις, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου ,ανακοινώνω των ανάληψη  πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση δημοτικής κίνησης δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών ,μιας Ανεξάρτητης και Ενωτικής δημοτικής παράταξης στο Δήμο Θέρμου, που μέσα από συλλογικές διαδικασίες συμμετοχής, θα συγκροτήσει ψηφοδέλτιο για συμμετοχή στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Καλώ:

όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται, πραγματικά, για το μέλλον και την προοπτική του τόπου μας, να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία,μακριά από τον μικρόκοσμο των προσωπικών υποχρεώσεων και δεσμεύσεων.

– όλους τους νέους ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να τον υπηρετήσουν ανιδιοτελώς, χωρίς να ονειρεύονται έμμισθες θέσεις,να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή την προσπάθεια.

Όλοι μαζί, να συνδιαμορφώσουμε ένα εφικτό πρόγραμμα ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της πολιτείας που είναι πολλά για του ορεινούς Δήμους και δημιουργούν προϋποθέσεις για συνολική αλλαγή της εικόνας και της προοπτικής του Δήμου μας.

Κώστας Φ. Μαραγιάννης

 Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θέρμου

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

πηγή www.agrinionews.g

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο