Δυναμική απάντηση της Δημοτικής Αρχής στις μεθοδεύσεις του πρώην Δημάρχου που για μια ακόμη φορά ζημιώνουν τον τόπο

Αγαπητοί συμπολίτες

Θεωρώντας πως η επικοινωνία και η δια ζώσης επαφή μαζί σας είναι κορυφαία ανάγκη, η οποία όμως λόγω της πανδημίας μπήκε σε δεύτερη μοίρα , θέλω με αφορμή το ξεκίνημα της νέας χρονιάς για το Δήμο μας και τις σημαντικές για την λειτουργία του διαδικασίες ψήφισης του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού να ενημερώσω και να αναφερθώ στα εξής:

 Στις 29 Δεκεμβρίου του 2020 το Δημοτικό μας συμβούλιο ψήφισε την πρόταση της Δημοτικής αρχής για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021. Ένα φιλόδοξο και συνάμα ρεαλιστικό πρόγραμμα.

Ο πρώην Δήμαρχος σε μια ακόμη προσπάθεια να παρεμποδίσει το έργο μας εντελώς πρόχειρα και δίχως να τηρήσει καμία προ-διαδικασία από αυτές που προβλέπει και ορίζει ρητά ο Νόμος ζήτησε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να εγκρίνει μια κατ΄ επίφαση «πρόταση» του. Κάτι που φυσικά δεν ήταν δυνατόν να γίνει διότι αυτή η πρόταση στο περιεχόμενο της ήταν παντελώς  ανεδαφική και ανάρμοστη.

Και πώς να μην ήταν ;;

Αφού μόνος στόχος του εγχειρήματος ήταν να παρεμποδιστεί η ψήφιση του   τεχνικού προγράμματος.

Αφού γνώριζε και γνωρίζει πολύ καλά, ότι ακόμα και αν ψηφιζόταν η «πρότασή» του, η απόφαση αυτή   του Δημοτικού Συμβουλίου θα ακυρωνόταν στη συνέχεια   ως παράνομη, γιατί δεν έχει θετική εισήγηση από την Τεχνική Υπηρεσία.

Γι’ αυτό στο Δημοτικό συμβούλιο δεν έκανε καμία προσπάθεια να υπερασπιστεί την πρότασή του. Γιατί γνωρίζει ότι είναι παράνομη!

Παρ’ όλα αυτά όμως, με παράνομες προτάσεις, τίποτα δεν τον εμποδίζει να επιμένει με θράσος   στην καθυστέρηση, παίζοντας τα πολιτικά ρέστα του στην οπισθοδρόμηση του τόπου μας.

Είναι να   απορεί κανείς . Και αναρωτιέμαι ποιος θα τον ακολουθήσει σ’ αυτόν το δρόμο , σ αυτή την «κατρακύλα»  και θα γίνει «συνένοχος» .

Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πως ο ίδιος  δεν σεβάστηκε και δεν μελέτησε τα τεχνικά προγράμματα όντας δήμαρχος, έχει τώρα καμία διάθεση να μελετήσει, ως αντιπολίτευση, τα έργα και προγράμματα του δήμου;

 Ενδεικτικά αναφέρω πως στην υποτιθέμενη πρόταση του, εντελώς ασυνάρτητα, μοιράζει λεφτά από τα ελάχιστα διαθέσιμά μας σε μια ενεργειακή αναβάθμιση ενός ανύπαρκτου κολυμβητηρίου, το οποίο αυτός  είχε δημοπρατήσει   χωρίς μελέτες… 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο