ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:‌Οι‌ ‌τελευταίες‌ ‌αποφάσεις‌ ‌της‌ ‌κυβέρνησης‌ ‌όπως‌ ‌ανακοινώθηκαν‌ ‌από‌ ‌τους‌ ‌Υπουργούς‌ ‌κ.κ.‌ ‌Άδωνι‌ ‌ Γεωργιάδη‌ ‌και‌ ‌Στ.‌ ‌Πέτσα,‌ ‌οδηγούν‌ ‌στην‌ ‌οριστική‌ ‌απώλεια‌ ‌τζίρου‌ ‌για‌ ‌τις‌ ‌ΜμΕ,‌ ‌μικρές‌ ‌και‌ ‌πολύ‌ ‌ μικρές‌ ‌επιχειρήσεις‌ ‌του‌ ‌λιανικού‌ ‌εμπορίου.‌

  Οι τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης όπως ανακοινώθηκαν από τους Υπουργούς κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Στ. Πέτσα, οδηγούν στην οριστική απώλεια τζίρου για τις ΜμΕ, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου.

 Μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις του εμπορίου και ένα μικρό ποσοστό των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων διαθέτουν e-shop με αποτέλεσμα όλος ο όγκος των πωλήσεων της εορταστικής περιόδου να συγκεντρωθεί και να οδηγηθεί στα ταμεία των μεγάλων επιχειρήσεων του Κλάδου του λιανικού εμπορίου.

  Οι προσδοκίες των μικρομεσαίων εμπόρων, ότι λειτουργώντας τις τελευταίες ημέρες του χρόνου θα μπορούσαν να καλύψουν μέρος του εορταστικού τζίρου, χάθηκαν οριστικά και αμετάκλητα. Η επιβίωση των χιλιάδων μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων αφήνεται στην τύχη τους, χωρίς την ανακοίνωση κάποιου ουσιαστικού μέτρου στήριξής τους, από την πλευρά της κυβέρνησης.

  Είναι σαφές ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι μια αδιαπραγμάτευτη αρχή, δεν μπορεί όμως η προστασία της δημόσιας υγείας να λειτουργεί ως άλλοθι για τη δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και υπέρ της συγκέντρωσης της αγοράς σε λίγους και ισχυρούς.

  Καταδικάζουμε την σημερινή απόφαση της κυβέρνησης και απαιτούμε έστω και τώρα να επιτρέψει το άνοιγμα όλης της αγοράς , τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας όπως έχει αποφασίσει για άλλους κλάδους του εμπορίου ( π.χ. super market ,κομμωτήρια κλπ)

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΥΣ.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

                          Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γραμματέας  
                     Δαβανέλλος Θέμης                                                            Μπακατσιάς Βασίλειος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο