Γούλας: Απαράδεκτο! Ο δήμος Ναυπακτίας πήρε 450.000 ευρώ και δεν αγοράζει τάμπλετ στους μαθητές

Με ανάρτησή του ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής δης δημοτικής παράταξης του δήμου Ναυπακτίας, Ανανέωση και Δημοουργία, καταγγέλει την δημοτική αρχή, για την άρνησή της να προσφέρει τάμπλετ στους μαθητές.

Δείτε την ανακοίνωση:

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ – ΜΗ ΑΝΑΝΕΝΟΜΕΝΟ – ΛΥΠΑΜΑΙ
Ζητήσαμε την κατεπείγουσα σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε με μέριμνα του Δήμου να παρασχεθεί για χρήση μια συσκευή σε κάθε οικογένεια με μαθητή στα σχολεία της πόλης μας.

Ο Δήμος έχει εισπράξει πάνω από 450.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Ταυτόχρονα υπάρχουν κωδικοί του προϋπολογισμού του Δήμου στους οποίους έχουν δεσμευτεί ποσά τα οποία δεν έχουν απορροφηθεί είτε λόγω της πανδημίας ή για άλλους λόγους.
Συζητήσαμε για 2,5 ώρες και δόθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Τσουκαλά το στοιχείο ότι 688 μαθητές τουλάχιστον έχουν τέτοια ανάγκη. Φάνηκε ότι θα αντιπρότειναν αντί για 1500 συσκευές όσες περίπου είναι οι οικογένειες, να καλύψουμε τις 688, τελικά δεν έγινε ούτε αυτό.
Ο Δήμαρχος πρότεινε να μην κάνουμε καμία προμήθεια και απλώς να στείλουμε έγγραφο στο υπουργείο. Αυτό είχε να προτείνει. Έδειξε τεράστια ανεπάρκεια καθώς το έγγραφο έπρεπε ήδη να το είχε κάνει εδώ και καιρό ως Δήμαρχος και χωρίς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο συγκεκριμένο θέμα λοιπόν πρώτο το υπουργείο σε αδιαφορία αλλά και οι παρατάξεις της σύμπραξης το ακολουθούν κατά πόδας…
Η ανισότητα στις ευκαιρίες εκπαίδευσης στα μικρά παιδιά λοιπόν
είναι παρούσα και συνεχίζει…https://www.npress.gr/

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο