Πλήθος κόσμου τίμησε τα «Λαζάρια 2019» στην Ματαράγκα (φωτο )

Eπίκεντρο της περιοχής ήταν χθες, Παρασκευή 19 Απριλίου, η Ματαράγκα καθώς στο χωριό της Μακρυνείας κορυφώθηκε το εορταστικό πρόγραμμα για τα «Λαζάρια 2019».

Παρουσία πλήθους κόσμου με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων έλαβε χώρα η πομπή στον κεντρικό δρόμο του χωριού με τα Λαζάρια να χτυπούν και να ακολουθεί δρώμενο επί σκηνής με θέμα «Σκηνές από τη δεύτερη πολιορκία – Αναπαράσταση της εξόδου» και παραδοσιακούς χορούς.

Τα Λαζάρια είναι εκδηλώσεις μνήμης για τους ήρωες της εξόδου.Εξυπηρετούν την επιθυμία απογόνων να τιμήσουν ήρωες προγόνους κάνοντας λεβεντοπανήγυρη – μνημόσυνο γι αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία του τόπου.

Τα συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αγρινίου, ο Προοδευτικός Σύλλογος Ματαράγκας και το Τοπικό Διαμέρισμα Ματαράγκας.

Συμμετείχαν ο Σύλλογος Φουστανελοφόρων Λαζαράδων Ματαράγκας, o Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αράκυνθος, Αντιπροσωπεία ιππικών συλλόγων, τοπικοί σύλλογοι και σύλλογοι από πολλά μέρη της Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε αναφερόμενος στις εκδηλώσεις: «Κάθε χρόνο παρακολουθούμε με συγκίνηση τις εκδηλώσεις που τιμούν την παράδοση και την ιστορία μας. Οι κάτοικοι της Μακρυνείας, μαζί με τα παιδιά και τις οικογένειες τους συμμετέχουν και αποδεικνύουν ότι δεν ξεχνούν τους ηρωικούς προγόνους τους. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συλλόγους για την οργάνωση και τη συμμετοχή».

https://www.agrinionews.g

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο