Μεγάλη κατολίσθηση στην Αράχοβα Ναυπακτίας…

Δραματική είναι η κατάσταση στην Αράχωβα Ναυπακτίας  από την νέα τεράστια κατολίσθηση που παρουσιάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniosite.gr. Η κατολίσθηση απειλή να καταπιεί ένα σπίτι του οικισμού που έχει εκκενωθεί.

Picture

“Ένα κατολισθητικό φαινόμενο ξεκίνησε απειλώντας μια οικία στο χωριό μας το σπίτι εκκενώθηκε άμεσα, πιστεύω η πολιτεία και όλοι οι χωριανοί να μπορέσουμε να βάλουμε πλάτες και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τον χωριανό μας (Γ.Κ) και τον κάθε χωριανό όταν αυτός χρειάζεται την βοήθεια μας !” δηλώνει κάτοικος της περιοχής, Κάποιοι άλλοι δε, αγανακτισμένοι με την κατάσταση μιλούν για αδιαφορία των αρμοδίων “Δυστυχώς για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της πλήρους απαξίωσης των χωριών μας από τον Δήμο και την Περιφέρεια.Κανένα ενδιαφέρον για τα προβλήματα. Επιβάλλεται η συνεχείς πάλη και ο αγώνας προκειμένου να αποκτηθούν τα αυτονόητα για τα χωριά μας”.
Θυμίζουμε ότι το φαινόμενο των κατολισθήσεων στην περιοχή έχει ξανασυμβεί στην Αράχωβα Ναυπακτίας όπου οι κατολισθήσεις κατέστρεψαν πολλούς δρόμους του χωριού, παρέσυραν μάντρες, πέτρινα σκαλοπάτια και παρέσυραν ή καταπλάκωσαν σπίτια. Μάλιστα από το 2015 είχαν ξεκινήσει προσπάθειες προκειμένου να γίνει γεωτεχνική μελέτη για την περιοχή των κατολισθήσεων στα χωριά Αράχωβα και Κλεπά της ορεινής Ναυπακτίας όμως δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για το θέμα από τους εμπλεκόμενους φορείς!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο