Η Τοπική Οργάνωση του Κινήματος Αλλαγής στο Μεσολόγγι έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Με ευχές για την νέα χρονιά,αλλά και πολιτικές τοποθετήσεις,φίλοι και μέλη του Κινήματος Αλλαγής στο Μεσολόγγι έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους,σε γνωστό κέντρο της πόλης. Μια επιτυχημένη εκδήλωση-συνάντηση,όπου παρευρέθηκαν ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος,οι υποψήφιοι Βουλευτές Τορουνίδης Αθανάσιος,Αναγνωστόπουλος Γιάννης,Πιστιόλη Φώνη, Αντωνόπουλος Βασίλης,ο γραμματέας Τ.Ο. Κινήματος Αλλαγής της Ι.Πόλης Μεσολογγίου Σωτήρης Τέγας και αρκετοί φίλοι του κινήματος.

Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος,αφού χαιρέτησε την εκδήλωση, τοποθετήθηκε σε επίκαιρα θέματα της πολιτικής και αναφέρθηκε εκτενώς στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Αιτωλοακαρνανίας.

Tόνισε ότι σήμερα είναι απαίτηση της τοπικής κοινωνίας να αποκατασταθεί η μεγάλη αδικία που επέφερε το Σχέδιο Αθηνά το 2012 στην Αιτωλοακαρνανία,γιατί κάποιοι δεν έδωσαν τότε τις μάχες που έπρεπε,όταν και καταργήθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο και κατακρεουργήθηκε το ΤΕΙ Μεσολογγίου,το οποίο διέθετε άρτιες κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές και Τμηματά του μεταφέρθηκαν ουσιαστικά σε παραπήγματα της Ηλείας.

Ο κος Κωνσταντόπουλος υπενθύμισε τις πάγιες θέσεις του για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα τη δημιουργία Γεωπονικής Σχολής Αγρινίου και Σχολής Μεσολογγίου στις οποίες θα υπαχθούν τα λειτουργούντα Τμήματασε Αγρίνιο και Μεσολόγγι αντίστοιχα και θα φιλοξενηθούν και νέα Τμήματα με ελκυστικά αντικείμενα λειτουργίας με ταυτόχρονη στήριξη του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε και την παραμονή του στο Αντίρριο.Και εναλλακτικά,τη δημιουργία Γεωπονικής Σχολής Αγρινίου και την Πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Μεσολόγγι, όπως αντίστοιχα συνέβη με το ΤΕΙ Κρήτης,και ταυτόχρονη ενίσχυση του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε στο Αντίρριο.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι δεν διαφωνεί με την πρόταση του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Νομού Αιτωλοακαρνανίας Ε.Ν.Α για την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στο Αγρίνιο και την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος,εφόσον το Υπουργείο μπορεί να την υλοποιήσει και να αποκατασταθούν έτσι οι αδικίες που δημιούργησε το Σχέδιο Αθηνά.

Να σημειώσουμε,ότι ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος,ήταν αυτός που δυο φορές με επίκαιρες ερωτήσεις του στη Βουλή,ακύρωσε τη μεταφορά των τριών Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου στην Πάτρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο