Ταξίδι σε 116 χώρες: Το ζευγάρι που έχει γυρίσει όλο τον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα

Ο Τζούλιαν και η Λορένα έχουν επισκεφτεί συνολικά 116 χώρες. Ταξιδεύουν αδιάκοπα από το 2002 σε όλον τον πλανήτη, σ’ όλες τις ηπείρους. Και αυτή είναι η ιστορία τους.

«Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο» διερωτούνταν οι «Τρύπες» και ο Γιάννης Αγγελάκας το 1985.

Και Λονδίνο και Άμστερνταμ και Βερολίνο και ακόμη 113 πόλεις σ’ όλο τον κόσμο, απαντούν παραπάνω από 3 δεκαετίες αργότερα, ο Τζούλιαν και η Λορένα —το ζευγάρι από την Αργεντινή, που έχει βαλθεί να επισκεφτεί κάθε σπιθαμή αυτή της Γης.

Από τις 25 Φεβρουαρίου του 2002 έως σήμερα, έχουν ταξιδέψει συνολικά σε 116 διαφορετικές χώρες σε Ευρώπη, Αμερική, Αφρική, Ασία και Ωκεανία. Έχουν διανύσει 415.000 χιλιόμετρα με τη μηχανή τους. Και έχουν συναντήσει κάθε λογής φυλή και κάθε λογής λαό αυτού του τόπου.

Ωστόσο, δεν ταξιδεύουν μόνοι τους. Στην αρχή ήταν και ο Τρίκο, το συμπαθέστατο τετράποδο το οποίο τους κρατούσε συντροφιά. Έπειτα προστέθηκε και ο Φαμπρίτσιο, ο καρπός του έpωτα του Τζούλιαν και της Λορένα, που είναι μόλις 4 ετών και έχει ταξιδέψει σε χώρες που κάποιος χρειάζεται μία ολόκληρη ζωή.

Στην Ελλάδα έχουν έρθει 4 φορές, το 2006, το 2008, το 2014 και το 2018. Μάλιστα, για εκείνους η Αθήνα έχει μία ιδιαίτερη αξία, αφού πριν από 4 χρόνια στο μαιευτήριο «Έλενα» γεννήθηκε ο ιδιαίτερα ζωηρός Φαμπρίτσιο.

Αντίθετα, στην Αργεντινή έχουν βρεθεί μόλις 2 φορές αυτά τα 17 χρόνια. Προτιμούν να ταξιδεύουν συνεχώς και ακατάπαυστα. Από τη μία χώρα στην άλλη, από το ένα μέρος στο άλλο. Στόχος; Να συναντήσουν όσο πιο πολλά μέρη γίνεται.Ο Τζούλιαν και η Λορένα
Το πρώτο ταξίδι
Ο Τζούλιαν και η Λορένα παντρεύτηκαν το 2009 στο Μπουένος Άιρες, από όπου έλκουν και την καταγωγή τους. Ο Τζούλιαν ήταν ξυλουργός και η Λορένα κομμώτρια. Όμως το όνειρό τους ήταν άλλο. Να ταξιδέψουν. Και αυτό έκαναν.
«Αυτές τις αποφάσεις δεν τις παίρνεις από τη μία στιγμή στην άλλη. Δεν λες αύριο θα ξεκινήσω να ταξιδεύω σ’ όλο τον κόσμο. Εγώ είχα πάντα αυτό το όνειρο. Το ήθελα από μικρός» αφηγείται ο Τζούλιαν, μιλώντας στο Sputnik.
Λίγα χρόνια μετά τον γάμο, αποφάσισαν να κάνουν από κοινού αυτό το ατέρμονο και χωρίς προορισμό ταξίδι. «Το είπα στη Λορένα. Και συμφώνησε. Αποφασίσαμε να μαζέψουμε λίγα χρήματα και μετά, θα φύγουμε» προσθέτει. Ήταν και οι δύο, μόλις 26 ετών, έχοντας στην τσέπη συνολικά 1.680 δολάρια.
Ο πρώτος προορισμός ήταν η Ουρουγουάη. «Νιώθεις τελείως ανεξάρτητος. Είναι κάτι εντυπωσιακό» δηλώνουν, αμφότεροι, γνωστοποιώντας τα συναισθήματά τους και αναπολώντας τις πρώτες στιγμές αυτού του ταξιδιού.
Η συντροφιά του Τρίκο
Από το 2003 και μετέπειτα, τα ταξίδια πραγματοποιούνταν με συντροφιά τον Τρίκο. «Δεν ήταν ένας σκύλος για εμένα. Ήταν κάτι πολύ παραπάνω. Για 14 χρόνια ταξιδεύαμε μαζί. Όλες οι εμπειρίες μου περιέχουν και αυτόν» αναφέρει, εμφανώς συγκινημένος, ο Τζούλιαν.
Τον Τρίκο τον βρήκε στην Ισπανία. Έκτοτε έγιναν και οι τρεις αυτοκόλλητοι, μην αποχωρίζονταν ποτέ ο ένας τον άλλο. Η ζωή όμως, κάνει κύκλους και το 2017, ο τετράποδος φίλος τους έφυγε για τον άλλο κόσμο.
Στο μεταξύ όμως, είχε ήδη γεννηθεί ο Φαμπρίτσιο. Η γέννα τούς πέτυχε στην Αθήνα και η Λορένα βρέθηκε στο «Έλενα» προκειμένου να φέρει στη ζωή τον καρπό του έpωτά τους. Όμως, αυτός ο ευχάριστος ερχομός δεν έβαλε «τέλος» στα ταξίδια και την περιπλάνηση.Περισσοτερα ΕΔΩ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο