Ώρα να μετρά ψήφους ο Γ. Καπεντζώνης-Με έναν της αντιπολίτευσης πέρασε εκπροσώπους στο ΦοΔΣΑ

Με οριακή πλειοψηφία πέρασε η εισήγηση Δημάρχου για εκπροσώπους στο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας, με το αποτέλεσμα να κρίνεται από τη θετική υπέρ της δημοτικής Αρχής ψήφου του Δήμου Ταράτσα, συμβούλου της παράταξης του Θ. Ασημάκη. Σύσσωμη, λοιπόν, πλην ενός, η αντιπολίτευση έστειλε μήνυμα απέναντι στην παντοκρατορία του δημάρχου την τελευταία δεκαετία, μόνο που τώρα μένει να φανεί η «ενότητά» της στο βάθος του χρόνου, καθώς συναπαρτίζεται από συμβούλους της δεξιάς έως το ΚΚΕ.Ο δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης ως τακτικό μέλος και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Φλέγγας ως αναπληρωματικό αποτελούν τους εκπροσώπους του Δήμου Δωρίδος στον Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Στερεάς Ελλάδας Α.Ε., όπως προέκυψε από την συζήτηση του θέματος και την ψηφοφορία που έλαβε χώρα στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής Φωκίδας», στη συνεδρίαση της δημοτικής αντιπροσωπείας κατατέθηκαν δύο προτάσεις. Εκείνη του Γ. Καπεντζώνη, η οποία τελικά και υπερψηφίστηκε οριακά από το Σώμα, κι εκείνη του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Τ. Φλώρου. Σύμφωνα με την εισήγηση του τελευταίου, όπως αναφέρει πάντα το ίδιο δημοσίευμα, ως εκπρόσωποι του δήμου στο ΦοΔΣΑ υποδεικνύονταν ως τακτικός μέλος ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Λάιος και ως αναπληρωματικό ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα για τη Δωρίδα» Θάνος Ασημάκης. Εν τέλει, η εισήγηση του επικεφαλής της δημοτικής αρχής πέρασε με οριακή πλειοψηφία, καθώς έλαβε τη θετική ψήφο του συμβούλου της Δ.Ε. Τολοφώνας Δήμου Ταράτσα, ο οποίος έχει εκλεγεί με την παράταξη του Θάνου Ασημάκη.
Και συνεχίζει το δημοσίευμα: «Η πρόταση Φλώρου αποτέλεσε μια προσπάθεια σύγκλισης του συνόλου της αντιπολίτευσης με στόχο να ακυρωθεί η εισήγηση Καπεντζώνη, δεδομένου ότι από την παράταξη του δημάρχου λείπει μια έδρα από την απόλυτη πλειοψηφία, όπως υπαγόρευσε το εκλογικό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου. Ταυτόχρονα, συνιστά και μια πρώτη αποκρυστάλλωση της σύμπηξης εντός δημοτικού συμβουλίου ενός ολιστικού μετώπου σύσσωμης της αντιπολίτευσης απέναντι στην παντοκρατορία Καπεντζώνη στα δημοτικά πράγματα της Δωρίδας την τελευταία δεκαετία και με αντικειμενικό στόχο την αμφισβήτησή της.
Κατά τα φαινόμενα, αναμένεται να έχει και συνέχεια στα μείζονα ζητήματα, όπως ενδεικτικά ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα και τουλάχιστον για το προσεχές διάστημα. Εν τούτοις, εκείνο που μένει να φανεί είναι αφ ενός η ενότητά της στο βάθος του χρόνου, καθώς η ετερόκλιτη πολιτικά συμμαχία συναπαρτίζεται από συμβούλους της δεξιάς έως το ΚΚΕ (!), κι αφ ετέρου η αποτελεσματικότητά της, το αν δηλαδή θα καταφέρει να μπλοκάρει εισηγήσεις και αποφάσεις του δημάρχου Δωρίδας».
Κρίσιμο για αυτό στοιχείο είναι το αν η ψήφος Ταράτσα υπέρ Καπεντζώνη θα αποδειχθεί συγκυριακή ή αν θα είναι μόνιμου χαρακτήρα, δεδομένου ότι ο σύμβουλος της Δ.Ε. Τολοφώνας είχε κάνει φιλικές δηλώσεις υπέρ Καπεντζώνη προ της εκλογικής αναμέτρησης της 2ης Κυριακής.
Πηγή: Καθημερινή Φωκίδας

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο